SMS-lån utan UC

Att låna utan UC har blivit ett mycket populärt uttryck som långivare använder på sina hemsidor. Ur vår erfarenhet kan vi säga att det ändå inte är så många av låntagarna som förstår vad det innebär att låna utan UC.

Vad betyder UC?

UC är en förkortning som står för Upplysningscentralen, dvs. ett svenskt företag som erbjuder kreditupplysningar åt andra företag. Man ska inte blanda förkortningen UC med kreditupplysning, det finns flera olika företag i Sverige som erbjuder kreditupplysningar.

Vad är en kreditupplysning

Då du ansöker om sms-lån hos en långivare gör långivaren en kreditupplysning på dig för att försäkra sig om att du klarar av att återbetala lånet. En kreditupplysning är en slags ekonomikontroll där man hämtar uppgifter om dina tidigare lån, skulder, betalningsanmärkningar, inkomster osv. för att bedöma din kreditvärdighet och avgöra om det är lönsamt att erbjuda dig sms-lån.

SMS-lån utan UC?

Alla ansvarsfulla och seriösa svenska långivare gör en kreditupplysning på dig som ansöker om sms-lån, men det varierar bland långivarna vilket företag de använder för att hämta upplysningen. Vissa långivare använder Upplysningscentralen för detta, men det finns det stort antal långivare som inte använder UC och hos dem kan du ta sms-lån utan UC!

Varför välja en långivare som erbjuder sms-lån utan UC?

Som sagt, alla seriösa långivare gör en kreditupplysning på de som ansöker om lån men skillnaden är att om långivaren använder UC kommer också andra företag se att det har gjorts en kreditupplysning på dig. Detta kan påverka dina möjligheter att i framtiden få ett bostadslån, banklån eller ett yrke som kräver att man har en sund ekonomi.

 

Se långivare som inte använder UC