SMS-lån trots betalningsanmärkning

Om du har haft svårigheter med att återbetala en räkning eller någon annan typ av skuld, kan det hända att du har fått en betalningsanmärkning av Kronofogden. Vissa långivare godkänner att du tar ett sms-lån trots du har en betalningsanmärkning eftersom de ser på din nuvarande återbetalningsförmåga i stället för din tidigare situation.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en typ av anmärkning som du kan få av myndigheterna ifall du inte sköter dina betalningar inom utsatt tid. Att få en betalningsanmärkning kan påverka dina chanser för att få låna pengar, hyra lägenhet eller att beställa ett telefonabonnemang. Innan du får en betalningsanmärkning kommer du få flera betalningspåminnelser och dessutom ett meddelande om betalningsföreläggande. I föreläggandet berättar Kronofogden vem som kräver en betalning från dig och hur stor betalningen är. Efter det får du en viss tid på dig att betala summan och om du inte gör det kommer du att få en betalningsanmärkning.

SMS-långivare kontrollerar betalningsanmärkningar

Då du ansöker om ett sms-lån kommer långivaren att göra en kreditupplysning på dig, även om det handlar om ett sms-lån utan uc, och på det sättet får de reda på om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Kreditupplysningsföretagen får besked om betalningsanmärkningar dagligen och en betalningsanmärkning är i kraft i minst 3 år för privatpersoner (och lite längre för juridiska personer).

Du kan få ett sms-lån trots att du har en betalningsanmärkning

Även om de flesta sms-långivare ser negativt på det att den ansökande har en eller flera betalningsanmärkningar finns det vissa långivare som anser att det är OK att ta ett sms-lån om du har en anmärkning. Kom ihåg att en seriös långivare alltid bryr sig om den ansökande och dennes ekonomi och vill inte att han/hon ska ansöka ifall återbetalningsförmågan inte uppfyller kraven.

De långivare som godkänner att sms-låna trots betalningsanmärkning sätter vanligen högre krav på dina inkomster och kräver dessutom att du har lånat hos dem minst en gång tidigare och du har återbetalat lånet i tid.

 

Se alla långivare som godkänner betalningsanmärkning